Let op! Aangezien drukwerk een "maatproduct" is, is het herroepingsrecht niet van toepassing op de verkoop aan zowel bedrijven als consumenten.

ARTIKEL 1: INTERPRETATIE

1.1 Definities:

Opdrachtgever: de opdrachtgever is diegene (natuurlijke of rechtspersoon) die een order plaatst en daardoor afnemer is van de goederen en diensten van de opdrachtnemer.
Opdrachtnemer: de opdrachtnemer is:
STIKR
handelend onder de website: www.stikr.be

Vestigingsadres:

Lichterstraat 77 B, 2870 Puurs (België)
Ondernemingsnummer en BTW-identificatienummer: BE0688.896.869
Telefoonnummer: 032845676
E-mailadres: info@stikr.be

Overmacht: onder overmacht wordt verstaan ‘de situatie waarin de uitvoering van de overeenkomst door één van de partijen geheel of gedeeltelijk, al dan niet tijdelijk, verhinderd wordt door omstandigheden buiten de wil van die partij, zelfs al was deze omstandigheid ten tijde van de totstandkoming van de overeenkomst al te voorzien’. De volgende gevallen worden alleszins als overmacht beschouwd: uitputting van de voorraad, vertragingen in of uitblijven van leveringen door leveranciers van een partij, tenietgaan van goederen ten gevolge van ongevallen, machinebreuk, staking of lock-out, brand, oproer, oorlog, epidemie, overstroming, hoog ziekteverzuim, elektrische, informatica-, internet- of telecommunicatiestoringen, beslissingen of interventies van overheidswege met inbegrip van de weigering of annulering van een vergunning of licentie, brandstoftekorten en fouten of vertragingen te wijten aan derden.
Partijen: de partijen zijn zowel opdrachtgever als opdrachtnemer.

1.2 Toepasselijkheid

Onverminderd de toepassing van eventuele bijzondere voorwaarden, die zijn opgenomen in een afzonderlijke schriftelijke overeenkomst, zijn deze algemene voorwaarden van toepassing op iedere aanbieding, offerte of overeenkomst tussen de opdrachtnemer en de opdrachtgever. In geval van tegenstrijdigheid tussen deze algemene voorwaarden en enige afzonderlijke schriftelijke overeenkomst, gelden de bepalingen van de afzonderlijke schriftelijke overeenkomst.

ARTIKEL 2: TOT STANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST

2.1 Totstandkoming. Aanbiedingen van de opdrachtnemer zijn vrijblijvend en onder voorbehoud van nazicht van de te reproduceren en/of te zetten documenten. De opdrachtnemer wordt pas geacht de bestelling te aanvaarden nadat de opdrachtnemer de bestanden van de opdrachtgever ontvangen heeft en schriftelijk bevestigd heeft de opdracht te zullen aanvaarden en uitvoeren.

2.2 Weigeringsgronden. De opdrachtnemer behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor een bestelling te weigeren, zo ondermeer wanneer een opdracht in strijd zou kunnen zijn met de Openbare Orde en Goede Zeden of met wetgeving i.v.m. discriminatie, racisme, xenofobie of negationisme. Daarnaast kan de opdrachtnemer elke opdracht weigeren waarvan hij redelijkerwijze mag aannemen dat deze het imago van de opdrachtnemer kan beschadigen.

2.3 Aanbiedingen. Tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk anders overeengekomen worden al onze aanbiedingen slechts ten informatieve titel verstrekt. Alle opgegeven prijzen zijn excl. BTW en zijn slechts geldig voor een bepaalde duur. Indien er geen duur vermeld wordt in een offerte, zijn onze prijzen 30 kalenderdagen geldig.

ARTIKEL 3: UITSLUITING HERROEPINGSRECHT – ANNULERING - OPSCHORTING

3.1 Uitsluiting herroepingsrecht. Het dient aangestipt dat de goederen die door opdrachtnemer aangeleverd worden, uniek en specifiek zijn. Omwille hiervan kan de opdrachtgever geen gebruik maken van de herroepingstermijn van 14 dagen voorzien in het Wetboek Economisch Recht boek VI artikelen [zie specifiek artikel 53 WER boek VI.]

3.2 Annulering. Indien de opdrachtgever de bestelling annuleert, zal de opdrachtnemer factureren op basis van het stadium waarin de bestelling zich bevindt. Er zal een bedrag aangerekend worden, bestaande uit de gemaakte kosten, vermeerderd met een schadevergoeding zoals vermeld in artikel 6 van deze voorwaarden.

3.3 Opschorting van de opdracht. Indien de opdrachtgever de opdracht tijdelijk zou opschorten, is de opdrachtnemer gerechtigd om, op basis van het stadium waarin de bestelling zich bevindt, over te gaan tot een tussentijdse facturatie.

ARTIKEL 4: OPMAAK EN SPECIFICATIES VAN HET DRUKWERK EN VERANTWOORDELIJKHEID DAARVOOR

4.1 Aanlevering. Nadat de opdrachtgever het bestelformulier ingevuld heeft, kunnen bestanden aangeleverd worden. Dit kan door een directe aanlevering met een online bestandscontrole, dan wel het aanleveren bij een medewerker van de opdrachtnemer, die vervolgens een controle zal uitoefenen.

Indien de opdrachtgever kiest voor de online bestandscontrole, dan kan de opdracht pas worden uitgevoerd nadat de opdrachtgever het afdrukvoorbeeld goedgekeurd heeft.

4.2 Afwijkingen. De opdrachtgever dient rekening te houden met het feit dat kleuren – van drukwerkproducten en opmaakbestanden – zoals weergegeven in een eigen print-out van de opdrachtgever of zoals aangetoond op een beeldscherm van de opdrachtgever, in zekere mate kunnen afwijken van de kleur van het drukwerk na productie. Een dergelijke afwijking is geen grondslag tot niet-betaling of ontbinding van de overeenkomst.

Afwijkingen tot 5% van het vooropgestelde formaat zijn toegelaten en geven de opdrachtgever geen grondslag tot niet-betaling of ontbinding van de overeenkomst. De afwijkingen worden bepaald door vergelijking (i) in geval van “online controle bestanden”: met het bestand zoals door de opdrachtnemer ontvangen en (ii) in andere gevallen: met het afdrukvoorbeeld in PDF-formaat.

Afwijkingen in aantallen zijn toegestaan voor zover de afwijking maximum 5% bedraagt van het aantal volgens de opdracht. Binnen deze marge wordt het meerdere niet in rekening gebracht en het mindere niet verrekend.

ARTIKEL 5: PRIJS EN BETALING

5.1 Prijzen. Alle prijzen zijn exclusief BTW en andere heffingen welke van overheidswege opgelegd worden, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

De opdrachtnemer aanvaardt volgende betaalmethodes:

5.2 Voorschot. Voor facturen lager dan 500€ wordt er geen voorschot gevraagd. Voor facturen hoger dan 500€ wordt een voorschot van 30% gevraagd. Wanneer een voorschotfactuur niet binnen een termijn van 5 dagen vanaf de voorschotfactuur betaald wordt, behoudt de opdrachtnemer zich het recht voor de uitvoering van het nog uit te voeren werk te onderbreken tot de factuur wordt betaald, zonder dat hiervoor enige vergoeding kan verschuldigd zijn door de opdrachtnemer.

5.3 Betalingstermijn. De facturen zijn betaalbaar binnen 30 dagen na factuurdatum. Bij niet-betaling binnen de gestelde termijn is vanaf de vervaldag van rechtswege en zonder voorafgaandelijke ingebrekestelling een verwijlsinterest van 1% per maand verschuldigd op het onbetaalde factuurbedrag.

ARTIKEL 6: ONTBINDING VAN DE OVEREENKOMST - ALGEMEEN WEDERKERIG SCHADEBEDING

Indien een van de partijen een essentiële verplichting uit deze overeenkomst niet nakomt, heeft de andere partij het recht om de overeenkomst van rechtswege en zonder ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst te ontbinden, onverminderd het recht op schadevergoeding voor de niet-nakoming van de overeenkomst. In voorkomend geval is de schadevergoeding forfaitair vastgelegd op 10% van de waarde van het oorspronkelijke factuurbedrag.

ARTIKEL 7: LEVERING

7.1 Plaats van levering. De levering gebeurt op het door de opdrachtgever opgegeven afleveradres. Indien de opdrachtgever niet aanwezig is bij levering of in gebreke blijft om de goederen in ontvangst te nemen, kan een tweede levering plaatsvinden op kosten van de opdrachtgever.

7.2 Geen inontvangstname. Indien door toedoen van de opdrachtgever de goederen niet kunnen geleverd worden, worden de goederen opnieuw geleverd op kosten van de opdrachtgever of worden de goederen ter beschikking gehouden op kosten van de opdrachtgever.

ARTIKEL 8: RISICO – OVERDRACHT – EIGENDOMSVOORBEHOUD

8.1 Eigendomsvoorbehoud. Alle door de opdrachtnemer geleverde goederen blijven eigendom van de opdrachtnemer totdat de opdrachtgever aan al zijn verplichtingen uit de overeenkomst voldaan heeft.

8.2 Risico-overdracht. Het risico van verlies of beschadiging van de goederen gaat over op de opdrachtgever zodra de goederen aan de vervoerder zijn overhandigd.

ARTIKEL 9: PROTESTPROCEDURE

9.1 Termijnen. De opdrachtgever is verplicht binnen 8 dagen na de levering van de goederen te controleren of de geleverde goederen aan de overeenkomst beantwoorden. Eventuele gebreken of afwijkingen dienen binnen deze termijn gemeld te worden.

9.2 Procedure. Protesten dienen schriftelijk of via het online portaal van de opdrachtnemer te worden ingediend, vergezeld van duidelijke foto’s en omschrijvingen van het protest.

ARTIKEL 10: BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEID

De opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor indirecte of gevolgschade, waaronder mede begrepen gederfde winst, gemiste besparingen of andere schade die niet rechtstreeks het gevolg is van een toerekenbare tekortkoming van de opdrachtnemer in de nakoming van de verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst. De aansprakelijkheid van de opdrachtnemer is in ieder geval beperkt tot het bedrag van het factuurbedrag van de desbetreffende opdracht.

ARTIKEL 11: AUTEURSRECHTEN

11.1 Vermogensrechten. De opdrachtnemer behoudt, tenzij schriftelijk anders overeengekomen, de vermogensrechten verbonden aan de door de opdrachtnemer gecreëerde producten. Dit houdt onder meer in dat de opdrachtgever zonder voorafgaande toestemming van de opdrachtnemer de door de opdrachtnemer gecreëerde producten niet mag (doen) reproduceren, verveelvoudigen, publiceren of anderszins gebruiken, behoudens voor zover noodzakelijk voor de uitvoering van de opdracht.

11.2 Recht tot reproductie. De opdrachtgever verklaart over alle rechten te beschikken om de door de opdrachtgever aangeleverde producten te laten reproduceren en verveelvoudigen. De opdrachtgever vrijwaart de opdrachtnemer voor alle aanspraken van derden wegens inbreuk op rechten van derden, waaronder auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten.

ARTIKEL 12: OVERMACHT

In geval van overmacht wordt de uitvoering van de verplichtingen van de partij die door overmacht getroffen is, opgeschort. Indien de overmacht langer dan 30 dagen duurt, hebben beide partijen het recht de overeenkomst te ontbinden zonder dat hierdoor enig recht op schadevergoeding ontstaat. De partij die zich op overmacht beroept, dient de andere partij hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen.

ARTIKEL 13: TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDE RECHTBANK

13.1 Toepasselijk recht. Deze overeenkomst wordt uitsluitend beheerst door het Belgisch Recht.

13.2 Bevoegde Rechtbank. Alle geschillen tussen partijen worden uitsluitend beslecht door de bevoegde rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Disclaimer

Uw gebruik van de site https://stikr.be/ houdt in dat u de volgende gebruiksvoorwaarden integraal aanvaardt.

Links naar andere sites

In bepaalde rubrieken bevat onze site hyperlinks naar inhoud die van derden uitgaat of naar websites die beheerd worden door derden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en accuraatheid van de inhoud van deze websites. We kunnen ook niet beschouwd worden als instantie die de inhoud van deze websites of de websites in het algemeen goedkeurt, publiceert of wettigt. Bijgevolg zijn de uitbaters van die websites de enige verantwoordelijken betreffende het naleven van de wetgevingen en reglementeringen in verband met de producten en diensten die ze te koop aanbieden op hun website, meer bepaald wat betreft de bescherming van de consument, verkoop op afstand, wetgeving in verband met prijzen, enz.

Betrouwbaarheid van de informatie op de site

Op onze site informeren wij u op geheel vrijblijvende wijze. Wij doen al het mogelijke om op de “Stikr” site betrouwbare en regelmatig geüpdate informatie ter beschikking te stellen. De website kan echter niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele fouten in de informatie.

Beschikbaarheid van de site

Hoewel wij ons inzetten om de “Stikr” 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 ter beschikking te stellen, behouden wij ons het recht om op elk moment en zonder voorafgaande waarschuwing, de toegang tot de site te onderbreken om technische redenen of andere. Wij behouden ons eveneens het recht onze diensten te beëindigen. Dit zonder dat we kunnen verantwoordelijk gehouden worden voor deze onderbrekingen en de mogelijke gevolgen hiervan voor u of een derde.

Toegangsverbod tot de site

Wij behouden ons het recht eenzijdig de toegang te verbieden tot heel de site of een gedeelte ervan voor elke fysieke of rechtspersoon:

Wij behouden ons eveneens het recht om diezelfde personen gerechtelijk te vervolgen.

Wet van toepassing en rechtspraak

Voor elk eventueel geschil dat voortvloeit uit het gebruik van de “Stikr” site is de Belgische wet van toepassing, en enkel de Belgische rechtbanken zijn bevoegd.

Bescherming van intellectuele rechten

Het logo, evenals de bedrijfsnaam van “Stikr” behoren tot diens eigen auteursrecht en mogen onder geen beding worden gereproduceerd of weergegeven zonder toestemming van “Stikr”.

De aanwezigheid van andere handelsnamen of merknamen op de website van “Stikr” geschiedt na uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden daarop.

“Stikr” draagt niettemin geen enkele aansprakelijkheid voor de aanwezigheid van informatie op haar website die mogelijks een inbreuk zou plegen op intellectuele rechten van derden.

Partijen die menen dat hun intellectuele rechten werden geschonden door een niet toegelaten gebruik van hun werk op de website van “Stikr” worden vriendelijk uitgenodigd hiervan ten spoedigste “Stikr” in kennis te stellen, welke alsdan het nodige zal doen om het inbreukmakend materiaal minstens tijdelijk van de website te verwijderen.

Informatieplicht (Europese AVG-Richtlijn 2016/679 in voege vanaf 25 mei 2018)

Ons algemeen beleid op het vlak van gegevensbescherming vindt u terug onder de link Privacy. U hebt het recht om uw gegevens in te kijken, te verbeteren en in bepaalde omstandigheden te laten wissen. Als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw gegevens verwerken, gelieve u te wenden tot de Gegevensbeschermingsautoriteit (www.privacycommission.be – Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel).